Pho med ribberester

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pho er en deilig, varmende suppe med Asiatiske smaker - prøv denne med ribberester, ingefær og smakfulle kryddere! 

Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g stekt ribbe
  • 3 l vann
  • 2 stk. løk
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 bit stor frisk ingefær
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ss fennikelfrø
  • 5 stk. hel kardemomme
  • 1 stk. hel kanel
  • 10 stk. stjerneanis
  • 5 stk. hel nellik
  • 1 dl sukker
  • 1 dl fiskesaus (asiatisk)
  • 1 stk. medisterpølse

Garnityr:

  • 4 stk. vårløk
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. rød chili
  • 1 dl friske urter
  • 1 pk risnudler
  • 100 g bønnespirer
  • 1 stk. lime
  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 dl sriracha (asiatisk chilisaus)

Slik gjør du

Har du rå svinebein skal de blansjeres først, for at kraften skal bli klar. Kok opp vann og ha i svinebeina. Kok opp på nytt og la dem koke i to minutter. Løft dem deretter over i gryten du skal koke kraften i. Om du bruker beina fra ferdig stekt ribbe, hopper du over dette punktet. Du kan også bruke andre typer kraft, for eksempel kyllingkraft, til denne suppen.  

  1. Kutt løk, sjalottløk og ingefær i to og tørk snittflaten tørr. Legg i en tørr, varm stekepanne med snittflaten ned. Stek høy varme til de er litt svidd (har du gass, kan du svi grønnsakene over gassflammen). 
  2. Legg grønnsakene i gryten med svinebeina. Ha i vann og kok opp. Fjern urenheter som danner seg på toppen. Reduser temperaturen og la kraften trekke i 2-4 timer, alt etter hvor god tid du har 
  3. Rist korianderfrø, fennikelfrø, grønn kardemomme, kanelstang, stjerneanis og nellikspiker i en tørr stekepanne til de begynner å dufte. Pass på at de ikke blir svidd. Ha dem i kraften den siste timen.  
  4. Sil kraften og smak til med sukker og fiskesaus   
  5. Skjær ribbe og medisterpølse i tynne skiver og varm dem i litt av suppen. 
  6. Strimle vårløk og løk. Finhakk chili og grovhakk urter.  
  7. Kok risnudlene i rikelig med vann med en skvett matolje i. Hell av kokevannet og fordel dem i dype skåler. Ha nudlene i en stor skål og fordel resten av ingrediensene i skålene og hell i kokende varm kraft. Smak til suppen med hoisinsaus, limesaft og sriracha