Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Peanøttbrød

Peanøttbrød

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 25 små brød.

  • 0,5 pk gjær
  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornshvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 7 dl lunkent vann
  • 200 g peanøtter
  • 100 g romtemperert smør
  • 1 ss smør til smøring av brødformene
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5554 kcal
Fett 215 g
Protein 196 g
Karbohydrater 631 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er brødet for deg som elsker peanøtter, og som liker brødet luftig, grovt og smakfullt. Deigen kan stekes i former eller som rundstykker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 25 små brød.

  • 0,5 pk gjær
  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornshvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 7 dl lunkent vann
  • 200 g peanøtter
  • 100 g romtemperert smør
  • 1 ss smør til smøring av brødformene
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5554 kcal
Fett 215 g
Protein 196 g
Karbohydrater 631 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Vi har brukt porsjonsbrødformer. Har du ikke slike kan du selvsagt også lage peanøttbrød som rundstykker.

Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14223, server:MP-PRD-WEB11 15.05.2025 00:08:30