Pasta carbonara

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pasta carbonara er en italiensk klassiker, og en favoritt-pasta for mange nordmenn. I klassisk carbonara brukes guanciale - speket svinekjake og pecorino-ost, men vi jukser ofte og lager den med bacon og parmesan.  Husk å salte pastavannet!

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g fersk spagetti
  • 200 g bacon , guanciale eller pancetta
  • 4 stk. egg
  • ca. 2 ss finrevet pecorino eller parmesan
  • 2 ss hakket frisk timian , eller andre urter
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • ca. 0,25 ss salt per liter vann
  • 4 stk. eggeplomme til servering (kan sløyfes)

Slik gjør du

bar
bar
bar

Fordel spagettien i dype varme tallerkener og høvle over litt mer ost ved servering. For å være ekstra råflott, kan du servere spagettien med en ekstra eggeplomme på toppen. La eggeplommen være i litt av skallet, og vipp den ut på spagettien før du begynner å spise.

Du kan enkelt lage pastaen selv.

bar