Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ravioli med tomat, spekeskinke og sukkererter

Pasta carbonara med tomat

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g spagetti eller annen pasta
  • 250 g bacon i terninger
  • 4 stk. egg
  • 1 dl kremfløte
  • 3 dl ferdigrevet parmesan
  • 150 g sukkererter
  • 12 stk. cherrytomat
  • 1 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 879 kcal
Fett 45 g
Protein 41 g
Karbohydrater 74 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pasta carbonara er en av de mest kjente og populære pastarettene. Her har vi frisket den opp med sukkerterter og tomater.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g spagetti eller annen pasta
  • 250 g bacon i terninger
  • 4 stk. egg
  • 1 dl kremfløte
  • 3 dl ferdigrevet parmesan
  • 150 g sukkererter
  • 12 stk. cherrytomat
  • 1 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 879 kcal
Fett 45 g
Protein 41 g
Karbohydrater 74 g

Slik gjør du

  1. Kok pasta som anvist på pakken.
  2. Stek bacon på middels varme i 5-6 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ta bacon ut av stekepannen, og ha over i en bolle med tørkepapir. Da trekkes fettet ut, og det blir ekstra sprøtt.
  3. Visp sammen egg, fløte og en tredjedel av parmesan.
  4. Del opp sukkerertene og tomatene.
  5. Hell vannet av pastaen. Ha den over i kjelen igjen, og hell i eggeblandingen. Bruk to gafler og vend om, og bland sammen. Pass på å ikke bruke for høy varme, da stivner eggeblandingen.
  6. Bland lett inn bacon, sukkerterter og tomatbiter. Topp det hele med litt revet parmesan og kvernet pepper. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB13 09.10.2024 14:09:58