Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pasta Carbonara med pinnekjøtt

Pasta Carbonara med pinnekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g rester av ferdigdampet pinnekjøtt
  • 250 g linguine pasta , eller annen pasta
  • 6 stk. frisk sjampinjong
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 ss smør eller nøytral olje
  • 4 stk. egg
  • 2 dl matfløte eller kremfløte
  • 2 ss revet parmesan (kan sløyfes)
  • eventuelt 4 stk. eggeplomme til servering (kan sløyfes)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 838 kcal
Fett 52 g
Protein 43 g
Karbohydrater 47 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Alle elsker pasta! Og er du heldig å ha rester av pinnekjøtt, kan du lage en variant av klassikeren Pasta Carbonara. Denne med kremfløte..;)

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g rester av ferdigdampet pinnekjøtt
  • 250 g linguine pasta , eller annen pasta
  • 6 stk. frisk sjampinjong
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 ss smør eller nøytral olje
  • 4 stk. egg
  • 2 dl matfløte eller kremfløte
  • 2 ss revet parmesan (kan sløyfes)
  • eventuelt 4 stk. eggeplomme til servering (kan sløyfes)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 838 kcal
Fett 52 g
Protein 43 g
Karbohydrater 47 g

Slik gjør du

  1. Rens eventuelt pinnekjøttet fritt for bein og fett, om ikke dette allerede er gjort. Jobben blir lettere om pinnekjøttet er lunt. 
  2. Skal du bruke fersk spagetti tar dette kun 2 minutter å koke i lettsaltet vann. Vent derfor med koking av pasta til resten er klart. Bruker du tørket pasta fra butikken bør du derimot koke pastaen allerede nå. Du får best resultat om du følger anvisningen på pakken.
  3. Kutt sopp i båter, finhakk løk. Fres sopp og løk i en stekepanne med litt smør eller olje. Ha i pinnekjøttet og la det bli gjennomvarmt. 
  4. Visp sammen egg, fløte, revet parmesan og pepper. 
  5. Hell den kokte pastaen i et dørslag og ha den tilbake i kasserollen. Ha i stekt sopp, løk og pinnekjøtt.
  6. Vend inn eggeblandingen, den vil bli delikat kokt av varmen fra spagettien. Varmt nok til at eggeblandingen tykner, uten at det blir eggerøre. 
Hvis pastaen blir litt klissete kan du enkelt løse dette «problemet» ved å tilsette et par spiseskjeer av pastavannet.

Server retten med rå eggeplomme og litt nykvernet pepper. Pynt eventuelt med litt friske urter. 

Du kan enkelt lage pastaen selv.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB14 03.11.2024 19:27:49