Pasta Carbonara med pinnekjøtt

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Alle elsker pasta! Og er du heldig å ha rester av pinnekjøtt, kan du lage en variant av klassikeren Pasta Carbonara. Denne med kremfløte..;)

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g rester av ferdigdampet pinnekjøtt
  • 250 g linguine pasta , eller annen pasta
  • 6 stk. frisk sjampinjong
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 ss smør eller nøytral olje
  • 4 stk. egg
  • 2 dl matfløte eller kremfløte
  • 2 ss revet parmesan (kan sløyfes)
  • eventuelt 4 stk. eggeplomme til servering (kan sløyfes)
  • 0,5 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Rens eventuelt pinnekjøttet fritt for bein og fett, om ikke dette allerede er gjort. Jobben blir lettere om pinnekjøttet er lunt. 
  2. Skal du bruke fersk spagetti tar dette kun 2 minutter å koke i lettsaltet vann. Vent derfor med koking av pasta til resten er klart. Bruker du tørket pasta fra butikken bør du derimot koke pastaen allerede nå. Du får best resultat om du følger anvisningen på pakken.
  3. Kutt sopp i båter, finhakk løk. Fres sopp og løk i en stekepanne med litt smør eller olje. Ha i pinnekjøttet og la det bli gjennomvarmt. 
  4. Visp sammen egg, fløte, revet parmesan og pepper. 
  5. Hell den kokte pastaen i et dørslag og ha den tilbake i kasserollen. Ha i stekt sopp, løk og pinnekjøtt.
  6. Vend inn eggeblandingen, den vil bli delikat kokt av varmen fra spagettien. Varmt nok til at eggeblandingen tykner, uten at det blir eggerøre. 
Hvis pastaen blir litt klissete kan du enkelt løse dette «problemet» ved å tilsette et par spiseskjeer av pastavannet.

Server retten med rå eggeplomme og litt nykvernet pepper. Pynt eventuelt med litt friske urter. 

Du kan enkelt lage pastaen selv.