Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Makroner med sitron og valmuefrø

Påskemakroner

Ingredienser

1  porsjoner

Makronbunn:

  • 100 g mandler
  • 100 g melis
  • 75 g eggehvite
  • 100 g sukker
  • 3 dråper konsentrert lilla matfarge , eller annen ønsket farge

Appelsinkrem:

  • 100 g romtemperert smør
  • 300 g melis
  • 5 ss frisk appelsinsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3379 kcal
Fett 134 g
Protein 30 g
Karbohydrater 508 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Franske fristelser gjør seg godt som påskegodt! Lag noen deilige påskemakroner med fløyelsmyk appelsinkrem du kan kose deg med til påskekaffen. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

Makronbunn:

  • 100 g mandler
  • 100 g melis
  • 75 g eggehvite
  • 100 g sukker
  • 3 dråper konsentrert lilla matfarge , eller annen ønsket farge

Appelsinkrem:

  • 100 g romtemperert smør
  • 300 g melis
  • 5 ss frisk appelsinsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3379 kcal
Fett 134 g
Protein 30 g
Karbohydrater 508 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Spare tid? Legg gjerne de skåldede mandlene på et bakepapirkledd stekebrett, og tørk dem i stekeovn på 100 °C med en tresleiv i stekeovnsdøren. Du kan selvsagt bruke mandler med skall også (de slipper du å tørke), overflaten på makronene blir litt spettete i fargen, men smaken blir den samme.

Du kan også bruke ferdig mandelmel fra butikken, men ikke kjøp et mel som er fettredusert. Det gir et dårlig resultat på makronene.

Makronene kan spises med en gang, men er aller best når de har stått en dag med fyllet i. Oppbevar makronene i en lufttett boks i kjøleskapet. Makronene kan også fryses, men da er det best å fryse dem uten fyll og heller fylle dem en dag før de skal serveres.

Du kan også bruke ferdig mandelmel fra butikken, men ikke kjøp et mel som er fettredusert. Det gir et dårlig resultat på makronene.

Pynt gjerne makronene med litt spiselig gullspray.  

Makroner med sitron og valmuefrø

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB13 19.07.2025 01:25:02