Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pærekake

Pærekake

Ingredienser

12  porsjoner

Kakerøre:

  • 100 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g kransekakemasse

Syltede pærer:

  • 0,5 l vann
  • 1 stk. vaniljestang splittet i to
  • 3 dl sukker
  • 1 dl tørr hvitvin /cider
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel
  • 4 stk. pære
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 330 kcal
Fett 9 g
Protein 4 g
Karbohydrater 53 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En frisk, fruktig, sprø og knasende kake, toppet med syltede pærer.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

12  porsjoner

Kakerøre:

  • 100 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g kransekakemasse

Syltede pærer:

  • 0,5 l vann
  • 1 stk. vaniljestang splittet i to
  • 3 dl sukker
  • 1 dl tørr hvitvin /cider
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel
  • 4 stk. pære
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 330 kcal
Fett 9 g
Protein 4 g
Karbohydrater 53 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Pærene gir best smak om de får ligge i laken over natten. Har du ikke tid kan pærene brukes etter de er avkjølt. Man kan også bruke hermetiske pærer.

Server gjerne med is eller pisket krem.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB14 20.05.2025 14:55:36