Pannbiff

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig pannebiff med svensk opphav er et knallgodt alternativ til våre norske kjøttkaker. Pannebiff blir tradisjonelt servert med agurksalat, poteter og sjysaus. 

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 stk. løk
  • 1 ts smør eller olje
  • 3 stk. kokt potet
  • 1 dl matfløte
  • 2 stk. egg
  • 2 dl griljermel eller strøbrød
  • 1 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss margarin til steking

Sjysaus:

  • 2 ts maisenna
  • 1 ss vann
  • 4 dl kjøttbuljong (utblandet)

Agurksalat:

  • 2 stk. agurk
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • 2 ss vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Riv halvparten av løken på rivjern og la den renne av seg i et dørslag.
  2. Finhakk resten av løken og stek den gyllen i litt smør eller olje.
  3. Riv eller mos potetene.
  4. Bland revet og stekt løk, poteter, fløte, egg, griljermel, buljong og soya i en bolle og rør godt. Sett kaldt i 20 minutter.
  5. Bland kjøttdeig, svinekjøttdeig og potetblandingen godt. Bruk gjerne hendene. Krydre med salt og pepper.
  6. Stek en liten prøvekake. Juster smak og konsistens om nødvendig.
  7. Form farsen til store, tykke «biffer». Smelt margarin i en stekepanne og stek biffene på middels varme til de er gyllenbrune på begge sider og gjennomstekte.
  8. Kok opp buljong. Rør sammen maisenna og vann og visp det inn i kraften.
  9. Bruk en ostehøvel og kutt agurk i tynne skiver. Bland sammen eddik, sukker og vann og hell det over skivene. Sett til side i minst 10 minutter.

Server pannbiffene med kokte poteter, agurksalat, sjysaus og tyttebærsyltetøy.

 

Skal du steke pannbiff til mange kan du brune dem i pannen først og steke dem ferdig i stekeovnen.