Ostekake med byggryn og bringebær

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En morsom vri på ostekaken - bland kokte byggryn i ostemassen! Det gir en deilig nøtteaktig smak og gir spennende konsistens til kaken. Med rødt gelélokk og friske bringebær er dette en nydelig dessertkake.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl byggryn
  • 1 pk gelépulver med bringebærsmak
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 100 g kremost naturell
  • 100 g bringebær

Slik gjør du

  1. Kok byggryn etter anvisning på pakken. Sil av vannet og avkjøl grynene helt.
  2. Legg til side noen spiseskjeer med byggryn og bringebær, som skal brukes til pynt.
  3. Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halvparten av vannmengden. Avkjøl til geléen er romtemperert. Pass på at den ikke begynner å stivne.
  4. Rør sammen yoghurt og kremost og visp inn halvparten av den flytende geléen. Vend inn de kalde byggrynene
  5. Fordel massen i en liten springform eller bruk porsjonsformer. Jevn ut overflaten og hell resten av geléen på toppen.
  6. Sett kaldt frem til servering – minimum 4 timer.
  7. Pynt med byggryn og bringebær og server.

Lag din egen vri ved å bytte ut bringebærgelé med annen gelé og bruk annen frukteller bær til - for eksempel appelsingelé og båter av appesin eller klementin. 

Laget i sarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn