Ostekake med byggryn og bringebær
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En morsom vri på ostekaken - bland kokte byggryn i ostemassen! Det gir en deilig nøtteaktig smak og gir spennende konsistens til kaken. Med rødt gelélokk og friske bringebær er dette en nydelig dessertkake.
Ingredienser
porsjoner
-
2 dl byggryn -
1 pk gelépulver med bringebærsmak -
2 dl gresk yoghurt -
100 g kremost naturell -
100 g bringebær
Slik gjør du
- Kok byggryn etter anvisning på pakken. Sil av vannet og avkjøl grynene helt.
- Legg til side noen spiseskjeer med byggryn og bringebær, som skal brukes til pynt.
- Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halvparten av vannmengden. Avkjøl til geléen er romtemperert. Pass på at den ikke begynner å stivne.
- Rør sammen yoghurt og kremost og visp inn halvparten av den flytende geléen. Vend inn de kalde byggrynene
- Fordel massen i en liten springform eller bruk porsjonsformer. Jevn ut overflaten og hell resten av geléen på toppen.
- Sett kaldt frem til servering – minimum 4 timer.
- Pynt med byggryn og bringebær og server.
Lag din egen vri ved å bytte ut bringebærgelé med annen gelé og bruk annen frukteller bær til - for eksempel appelsingelé og båter av appesin eller klementin.
Laget i sarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn