Ost- og hvitløksbaguette

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Er du en av dem som elsker hvitløksbrød? Ha ost og urter i hvitløkssmøret og det blir smak herfra til månen. Passer perfekt som tilbehør til grillmat, til tapasbordet og ellers når du har lyst på noe ordentlig digg.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. baguette
  • 100 g smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2,5 dl revet appenzeller , jarlsberg eller annen sterk ost
  • 3 ss finhakkede friske urter

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Bruk en brødkniv og skjær dype skråsnitt på langs i baguetten. Pass på at du ikke skjærer helt igjennom.
  3. Bland smør med finhakket hvitløk, revet ost og urter.
  4. Fyll lommene i baguetten med hvitløksmøret. Bruk gjerne en sprøytepose. 
  5. Ha baguetten på en bakepapirkledd stekeplate og stek i 5-6 minutter, eller til hvitløksmøret har smeltet og fått en fin farge.
Disse brødene blir også supergode på grillen. Pakk dem inn i aluminiumsfolie og legg dem på indirekte varme i ca. 5-6 minutter.