Opp-ned kake med bringebær

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du bringebær i hagen? Eller kanskje har du plukket noen i skogen? Her er oppskriften på en dekorativ og enkel kake. Mandelmelet setter en ekstra god smak på kaken. 

Ingredienser

8  porsjoner
  • 2 stk. egg
  • 0,5 stk. vaniljestang
  • 100 g romtemperert smør
  • 150 g sukker
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 dl mandelmel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 dl kremfløte

  • 250 g bringebær
  • 1 ts smør til smøring av formen
  • 1 ts hvetemel

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 180 °C.

2. Smør en brødform med smør, dryss litt mel i formen og vend litt på den slik at melet fester seg rundt det hele. Tøm ut overflødig mel. Legg friske bringebær tett i tett i bunnen av brødformen.

3. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen. Rør godt mellom hver gang du tilsetter et egg slik at røren ikke sprekker. 

3. Kjør mandler i foodprosessor slik at du får et fint mel, eller bruk mandelmel fra butikken.Vend forsiktig inn mandelmel, siktet hvetemel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen. 

4. Ha røren over bærene i brødformen og stek kaken på nederste rille i stekeovn i 30-40 minutter. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl. 

Hvelv forsiktig kaken over på et fat og skjær den i tynne skiver.