Opp-ned kake med bringebær
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Har du bringebær i hagen? Eller kanskje har du plukket noen i skogen? Her er oppskriften på en dekorativ og enkel kake. Mandelmelet setter en ekstra god smak på kaken.
Ingredienser
-
2 stk. egg -
0,5 stk. vaniljestang -
100 g romtemperert smør -
150 g sukker -
1,5 dl hvetemel -
1 dl mandelmel -
1,5 ts bakepulver -
1,5 dl kremfløte
-
250 g bringebær -
1 ts smør til smøring av formen -
1 ts hvetemel
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovn til 180 °C.
2. Smør en brødform med smør, dryss litt mel i formen og vend litt på den slik at melet fester seg rundt det hele. Tøm ut overflødig mel. Legg friske bringebær tett i tett i bunnen av brødformen.
3. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen. Rør godt mellom hver gang du tilsetter et egg slik at røren ikke sprekker.
3. Kjør mandler i foodprosessor slik at du får et fint mel, eller bruk mandelmel fra butikken.Vend forsiktig inn mandelmel, siktet hvetemel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
4. Ha røren over bærene i brødformen og stek kaken på nederste rille i stekeovn i 30-40 minutter. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl.
Hvelv forsiktig kaken over på et fat og skjær den i tynne skiver.