Omelettaco

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bare bittelitt igjen etter tacofesten? Frykt ikke! Selv den minste lille rest kommer til nytte! Her har du en ekte eggetaco - der tortillasen er byttet ut med omelett, til overmål toppet med speilegg, søtpotet og tacokrydret kylling. 

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 stk. løk
  • 0,25 stk. søtpotet
  • 1 ss tacokrydder
  • 100 g ferdigstekt kyllingkjøtt eller annet kjøtt
  • 0,5 ss smør
  • 2 stk. egg
  • 1 dl revet ost gjerne cheddar
  • 1 bunt liten frisk koriander
  • 2 ss salsa eler annen hot saus

Slik gjør du

  1. Hakk løk og søtpotet i små terninger. Varm en stekepanne med halvparten av smøret og fres løk, søtpotet og hviløk til det er mykt og blankt. Krydre med tacokrydder. Sett til side på en asjett.
  2. Visp sammen halvparten av eggene. Tilsett revet ost og krydre med salt og pepper.
  3. Varm stekepannen på nytt med resten av smøret. Hell det sammenvispede egget i pannen. Løft litt på blandingen, som om du skal lage omelett. Når blandingen begynner å stivne på toppen, knekker du neste egg på toppen av omeletten. Senk varmen og fortsett å steke til du ser at speilegget er ferdig. 
  4. Del kjøttet i mindre biter med fingrene og legg det ved siden av speilegget mot slutten av steketiden, slik at det blir varmt.
  5. La omeletten gli fra stekepannen og over på en tallerken. Vær forsiktig, slik at du beholder den hele plommen på speilegget. Legg på grønnsakene og brett tacoen sammen. Server med salsa og frisk koriander.