Øllebrød
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Øllebrød - en av de eldste danske matrettene, og for mange en «elsk – eller hat-rett». Her kan rester av rugbrød sammen med en ølskvett bli en god og fyldig dessert, som like gjerne serveres på stjernerestauranten NOMA som på en vanlig dansk kjøkken.
Ingredienser
porsjoner
-
8 skiver grovt rugbrød -
5 dl lyst øl -
3 ss honning -
2 dl rosiner -
0,25 ts salt -
2 ts malt kanel -
saft og skall av
1 stk. appelsin
Til servering:
-
4 ss yoghurt naturell -
15 stk. moreller -
1 ts brunt sukker
Slik gjør du
- Riv rugbrød i mindre biter og legg i en bolle. Hell over øl og dekk med et klede. Sett til side i minst 4 timer, gjerne over natten.
- Ha det bløtlagte brødet over i en kjele og tilsett honning, rosiner, kanel og finrevet appelsinskall. Kok opp over middels varme. Rør om av og til, og pass på at det ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
- Senk varmen og la det småkoke til brødet har løst seg opp og blitt glatt. Bruk en tresleiv eller liknende til å knuse store biter.
- Ta kjelen av varmen og rør inn appelsinsaft.
Server øllebrødet varmt i dype skåler med yoghurt og friske moreller. Dryss gjerne over litt rørsukker om du liker det.