Okonomiyaki

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Okonomiyaki er en tykk og velsmakende japansk pannekake. I pannekakerøra er det deilige norske rotgrønnsaker, og på toppen av den stekte pannekaka, saftig og mør svinefilet. Nam!  

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g indre- eller ytrefilet av svin
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 båter grovhakket hvitløk
  • 1 ss nøytral olje

Okonomiyaki:

  • 0,5 stk. finsnittet hodekål
  • 2 stk. revet gulrot
  • 1 ts salt
  • 1 stk. løk
  • 6 stk. egg
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 0,5 ts grovmalt pepper

Grønnkålchips:

  • 1 pk grønnkål
  • 1,5 ss nøytral olje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Topping:

  • 4 ss majones
  • 4 ss hoisinsaus
  • 4 stk. rekechips

Slik gjør du

1. Lag en marinade av soyasaus, brunt sukker, hvitløk og olje. Renskjær svinefilet for eventuelle hinner, og legg kjøttet i marinaden. La det ligge i minimum 30 minutter, men gjerne over natten. 

2. Ha finsnittet kål og revet gulrot i en bolle. Strø på salt og maser saltet godt inn. Finsnitt løk, og ha den i bollen med grønnsaker.

3. Tilsett egg og hvetemel, og rør til du har en tykk og jevn røre. Ha i revet ingefær og krydre med grovmalt pepper. 

4. Vask grønnkål godt. Riv bladene i mindre biter, og legg dem over i en bolle. Ha olje, salt og pepper i bollen og kna det godt inn i grønnkålen. Legg bladene utover på et bakepapirkledd stekebrett. Sett stekebrettet i ovn på 180 °C og stek i 5-10 minutter til grønnkålen blir sprø. Avkjøl chipsen på rist. 

5. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovn på 125 °C i ca. 20 minutter til kjernetemperaturen viser 70 °C. La fileten hvile i minst 10 minutter før du skjærer i den. 

Legg gjerne svinefileten på grillen om sommeren. Brun den på direkte varme, og legg den over på indirekte varme for ettergrilling.

6. Ha olje i en varm stekepanne, og stek en tykk pannekake med en diameter på 10-15 cm. Stek i 2-3 minutter på hver side. Legg okonomiyakien over på et bakepapirkledd stekebrett og la den holde seg varm i stekeovnen mens du steker resten av pannekakene.

7. Topp okonomiyakiene med majones og hoisinsaus. Knus grønnkål og rekechips i mindre biter og dryss over. Skjær svinefilet i tynne skiver og legg på toppen av hver okonomiyaki. Server.