Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Okonomiyaki med lammeskank

Ingredienser

porsjoner

Braisert lammeskank:

  • 600 g lammeskank av lår eller bog
  • 2 ss nøytral olje
  • 4 dl lammekraft eller buljong

Okonomiyaki:

  • 1,5 dl vann
  • 1 ts dashi pulver
  • 100 g hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g hodekål
  • 50 g gulrot
  • 50 g sellerirot
  • 2 stk. egg
  • 1 ts nøytral olje

Gochujang-dressing:

  • 500 g chilipaste (gochujang)
  • 200 g brunt sukker
  • 1 dl vann
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss frisk ingefær
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss riseddik

Topping:

  • 1 stk. vårløk
  • 2 ss okonomiyakisaus
  • 1 ss majones
  • 2 ss bonitoflak
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2024 kcal
Fett 65 g
Protein 107 g
Karbohydrater 253 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Okonomiyaki er en japansk klassiker, og består av en tykk pannekake med masse smak. Stjernekokk Håvard Werkland har satt sammen en variant med norsk vri  og smak av høst! Fylt med norske rotgrønnsaker i sesong, og toppet med braisert lammeskank. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Braisert lammeskank:

  • 600 g lammeskank av lår eller bog
  • 2 ss nøytral olje
  • 4 dl lammekraft eller buljong

Okonomiyaki:

  • 1,5 dl vann
  • 1 ts dashi pulver
  • 100 g hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g hodekål
  • 50 g gulrot
  • 50 g sellerirot
  • 2 stk. egg
  • 1 ts nøytral olje

Gochujang-dressing:

  • 500 g chilipaste (gochujang)
  • 200 g brunt sukker
  • 1 dl vann
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss frisk ingefær
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss riseddik

Topping:

  • 1 stk. vårløk
  • 2 ss okonomiyakisaus
  • 1 ss majones
  • 2 ss bonitoflak
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2024 kcal
Fett 65 g
Protein 107 g
Karbohydrater 253 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Både skank av bog og lår kan brukes. En skank av bog veier mellom 250-400 gram, mens skank av lår veier mellom 350-600 gram. Antall skanker vil derfor variere etter hva du bruker.

Bruk gjerne gochujang-dressing til flere retter. Den passer til det meste, for den som liker det litt spicy!

Som med mange eggeretter, smaker okonomiyaki best nystekt rett fra pannen!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB11 05.12.2025 06:54:58