Nudelsuppe med kylling
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En enkel og nydelig nudelsuppe med saftig kylling og sprø grønnsaker. Her er det store muligheter for variasjon - bruk de grønnsakene du har tilgjengelig, og sjongler med smakstilsetningene i buljongen!
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. kyllingfilet (med skinn) -
2 ss nøytral olje til steking -
7,5 dl kyllingbuljong (utblandet) -
2 båter hakket hvitløk -
2 cm finhakket frisk ingefær -
1 stk. rød chili -
2 ss lys soyasaus -
2 ts sukker -
2 ss eller tørr sherry (kan utelates) risvin -
2 ts sesamolje
Til servering
-
180 g risnudler -
2 stk. pak choy -
1 stk. vårløk -
100 g bønnespirer -
2 ts svarte sesamfrø (eller hvite, ristede) -
2 stilker thaibasilikum -
1 ts chiliflakes
Slik gjør du
- Varm en stekepanne med olje og stek kyllingfilétene i en stekepanne på middels varme i 2-3 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.
- Ha kyllingbuljong i en romslig kjele og tilsett hvitløk i tynne skiver og hakket ingefær og chili i tynne ringer eller strimler. Kok opp og smak til med soyasaus, sukker, risvin/sherry og sesamolje. Juster med salt og pepper etter smak. Hold kraften varm.
- Kok eggenudlene etter anvisning på pakken.
- Del pak choy i fire på langs og finsnitt vårløk.
- Skjær kyllingfilet i skiver.
- Fordel nudler og kyllingfilet i skåler og legg i pak choy/spinat, bønnespirer og vårløk. Hell over kokende buljong og pynt med sesamfrø, thaibasilikum og chiliflak.