Nudelsuppe med kylling

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel og nydelig nudelsuppe med saftig kylling og sprø grønnsaker. Her er det store muligheter for variasjon - bruk de grønnsakene du har tilgjengelig, og sjongler med smakstilsetningene i buljongen! 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet (med skinn)
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 7,5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 cm finhakket frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ts sukker
  • 2 ss eller tørr sherry (kan utelates) risvin
  • 2 ts sesamolje

Til servering

  • 180 g risnudler
  • 2 stk. pak choy
  • 1 stk. vårløk
  • 100 g bønnespirer
  • 2 ts svarte sesamfrø (eller hvite, ristede)
  • 2 stilker thaibasilikum
  • 1 ts chiliflakes

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne med olje og stek kyllingfilétene i en stekepanne på middels varme i 2-3 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.
  2. Ha kyllingbuljong i en romslig kjele og tilsett hvitløk i tynne skiver og hakket ingefær og chili i tynne ringer eller strimler. Kok opp og smak til med soyasaus, sukker, risvin/sherry og sesamolje. Juster med salt og pepper etter smak. Hold kraften varm.
  3. Kok eggenudlene etter anvisning på pakken.
  4. Del pak choy i fire på langs og finsnitt vårløk.
  5. Skjær kyllingfilet i skiver.
  6. Fordel nudler og kyllingfilet i skåler og legg i pak choy/spinat, bønnespirer og vårløk. Hell over kokende buljong og pynt med sesamfrø, thaibasilikum og chiliflak.