Nøttesmør med pekan
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Pekannøttesmør er en spennende vri på de klassiske nøttesmørene vi kjenner til. Her har vi tilsatt lønnesirup for en rund og god smak med et hint av salt.
Ingredienser
-
500 g pecannøtter -
1 ts salt -
0,5 dl lønnesirup
Slik gjør du
Ønsker du en ekstra god smak på nøttene kan du riste de i ovnen på 180 °C i 10-15 minutter, til de begynner å bli gyllenbrune. Ha de ristede nøttene i et kjøkkenhåndkle og gni hardt, slik at skallet løsner, og plukk ut nøttene før du kjører dem i hurtigmikseren.
- Ha nøtter og salt i en hurtigmikser og kjør på høy hastighet i et par minutter. Nøttemassen vil etter hvert begynne å frigjøre olje og bli mer smidig. Hurtigmikseren kan gå varm, og det kan være lurt å gi den en pause innimellom.
- Bruk slikkepott og løsne nøttemassen som etter hvert fester seg til veggene på miksebollen og fortsett å kjøre maskinen til massen er helt glatt. Tilsett om nødvendig litt nøytral olje for å få riktig konsistens.
- Rør inn lønnesirup til alt har blandet seg. Juster med mer salt og lønnesirup etter smak.
Oppbevar i kjøleskapet i glass med tett lokk. Holdbart i minst 4 uker.
For å lage nøttesmør trenger man en kraftig hurtigmikser eller blender. Har du ikke dette vil ikke nøttene frigjøre oljene og du vil ikke få nøttesmør. Sitter du igjen med en nøttemasse som ikke har blitt til smør kan du bruke det i annen bakst, for eksempel cookies.