Nøttesmør med cashew

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det er populært å lage sitt eget nøttesmør som alternativ til smør og margarin, og som ingrediens i sauser, supper og gryter. Cashewnøtter egner seg godt til å lage nøttesmør av, men du kan også prøve å bytte ut cashew med mandler, hasselnøtter eller pekannøtter.

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 1/2 kg cashewsmør

  • 500 g rå cashewnøtter
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Ha nøtter, salt og olje i en hurtigmikser og kjør på middels hastighet i 15-25 minutter. Nøttemassen vil etter hvert begynne å frigjøre olje og bli mer smidig. Hurtigmikseren kan gå varm, og det kan være lurt å gi den en pause innimellom. 
  1. Bruk slikkepott og løsne nøttemassen som etter hvert fester seg til veggene på miksebollen og fortsett å kjøre maskinen til massen er helt glatt. Tilsett om nødvendig litt vann for å få riktig konsistens.

Nøttesmøret kan smakes til med for eksempel vanilje, sitron, appelsin eller sukker. Oppbevar i kjøleskapet i glass med tett lokk. Holdbart i minst 4 uker.