Nord-norske lunsjvafler

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ikke mye slår nystekte vafler. Grove vafler metter godt, og avkjølt kan de fylles, brettes og pakkes i sekken som turmat. Prøv denne nord-norske vaffelvrien med kokt, skivet egg.

Ingredienser

10  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 70 g smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl fin sammalt hvete
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 5 dl melk

Pålegg:

  • 8 stk. egg
  • 3 ss smør
  • 4 stk. tomat i skiver
  • 2 ts grovt salt

Slik gjør du

  1. Smelt smør.
  2. Bland alle ingrediensene til vaffelrøren i en bolle og visp til en jevn, glatt røre. La røren stå i minst 15 minutter, slik at melet får svelle.
  3. Stek vafler i et godt oppvarmet og smurt vaffeljern.
  4. Hardkok egg, ca. 8-10 minutter. Avkjøl i kaldt vann.
  5. Kutt tomat og egg i skiver.

Server vaflene med smør, egg og tomat.

Varier ved å bytte ut tomat med kaviar eller ansjos. Vaflene er også gode å fylle med salami, ost og skinke eller salat. Her er det bare fantasien din som setter grenser!