Muhammara paprikadip fra Syria

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bli kjent med muhammara - den aromatiske og spennende paprikadippen fra Aleppo i Syria! Den overraskende kominasjonen av grillet søtpaprika og hakkede valnøtter smakt til med granateplesirup er uimotståelig og utrolig lett å bli hekta på. 

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. snackpaprika (spiss paprika) eller vanlig paprika
  • 1 båt hvitløk
  • ca. 1 ss granateplesirup
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts chiliflakes eller malt chili etter smak
  • 2 ss olivenolje
  • 40 g valnøttkjerner
  • ca. 1 dl hakket bladpersille

Slik gjør du

Server muhammara med ferskt brød eller pitabrød, eller la den være en av flere mezeretter. Muhammara smaker også nydelig på nykokte, varme maiskolber. 

bar