Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Byggmuffins med jordbærkrem - Byggmesterskap juryering Brød og korn

Muffins med bygg

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 8 muffins

Muffins:

  • 2,5 dl byggmel
  • 0,5 dl sukker
  • 0,25 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss knuste linfrø
  • 3 ss vann
  • 2 dl frosne jordbær
  • 1 stk. banan
  • 2 ss kokosolje eller vegansk smør
  • 1 dl kokosmelk eller havredrikk

Jordbærkrem:

  • 2,5 dl cashewnøtter
  • 0,5 dl kokoskrem
  • 3 ss lønnesirup
  • 1 ss kokosolje
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2,5 dl frosne jordbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2435 kcal
Fett 133 g
Protein 47 g
Karbohydrater 249 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Saftige, myke byggmuffins, toppet med søt og frisk jordbærkrem. Passer både til kaffekos og dessert, eller som et mer fiberrikt alternativ når søtsuget melder seg. Oppskriften er vegansk.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 8 muffins

Muffins:

  • 2,5 dl byggmel
  • 0,5 dl sukker
  • 0,25 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss knuste linfrø
  • 3 ss vann
  • 2 dl frosne jordbær
  • 1 stk. banan
  • 2 ss kokosolje eller vegansk smør
  • 1 dl kokosmelk eller havredrikk

Jordbærkrem:

  • 2,5 dl cashewnøtter
  • 0,5 dl kokoskrem
  • 3 ss lønnesirup
  • 1 ss kokosolje
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2,5 dl frosne jordbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2435 kcal
Fett 133 g
Protein 47 g
Karbohydrater 249 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Muffinsene bør oppbevares i kjøleskapet - om det blir noen igjen!

Oppskrift utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Byggmuffins med jordbærkrem - Byggmesterskap juryering Brød og korn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB12 05.10.2024 16:39:40