Monkeybread med ramsløk

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Monkeybread er som er skapt for å deles! Her er en oppskrift på monkeybread med ramsløkpesto som passer perfekt på tapasbordet, som tilbehør til grillmaten eller en lekker salat. Morsomt å servere og morsomt å spise! 

Ingredienser

6  porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 stk. egg
  • 2,5 dl lunken melk eller vann
  • 50 g romtemperert smør

Ramsløkpesto:

  • 100 g ramsløk
  • 1 dl pinjekjerner
  • 25 g parmesan
  • 0,5 ts salt
  • 2 dl olivenolje

Slik gjør du

1. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er pent gylne. Bruk en stavmikser eller en liten foodprosessor og kjør sammen ramsløk, pinjekjerner og salt. Spe med olje i en tynn stråle under røring. Riv parmesan og ha den i blandingen. Smak eventuelt til med mer salt.

Ramsløk har en kort sesong, og kan være vanskelig å få tak i. Har du lyst til å lage dette brødet allikevel kan du fint erstatte ramsløken med basilikum, spinat, grønnkål eller andre gøye ting!

2. Bland sammen mel, gjær, salt og sukker i en bolle. Varm melk eller vann til ca. 38 °C, pisk inn egg. Ha blandingen over i bollen med de tørre ingrediensene, og elt deigen i ca. 5 minutter. Tilsett romtemperert smør i små terninger, og elt til deigen er smidig, 5-10 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i 1 time.

3. Form deigen til en lang pølse, og del den i små emner. Form emnene til kuler og rull dem i ramsløkpestoen før de legges i en smurt randform (22-24 cm i diameter).  Dekk formen med plastfolie og etterhev i 30-45 minutter.

Får du pesto til overs kan denne serveres til det ferdig stekte brødet. Pestoen smaker også godt på pasta eller en sandwich med god skinke.

4. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Stek brødet på nederste rille til det har fått en fin gyllen farge og er gjennomstekt, 30-40 minutter.

Server brødet til en suppe eller en gryte, som en del av et tapasbord eller som tilbehør til en god salat.