Meksikansk salsa

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En herlig salsa av friske tomater og røkt chili som perfekt tilbehør til sommerens grillmåltider, eller gi fredagstacoen løft til et nytt nivå. 

Ingredienser

4  porsjoner
  • 3 stk. tørket chipotle chili
  • 10 stk. tomat
  • 2 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ts salt

Slik gjør du

  1. Legg chipotle chili i en kjele og hell på litt vann. Kok opp, senk varmen og la den trekke i ca 20 minutter. Hell av vannet og avkjøl til de kan håndteres. Kutt i grove biter. Fjern frøene om du ønsker en litt mildere saus.  
  2. Skyll tomatene og del dem i to. Varm en stekepanne og stek tomatene med snittsiden ned til de er helt svarte. Hell i vann og kok kraftig i 2 minutter.
  3. Hell tomatblandingen i en kjele og tilsett de grovkuttede chipotlene. Bruk en stavmikser til sausen er helt glatt. Kok opp, senk varmen og la sausen småkoke i ca 20 minutter eller til den tykner.
  4. Smak til med sukker, eplesidereddik og salt.
  5. Oppbevar sausen i tett glass i kjøleskapet. Sausen er holdbar i ca 10 dager.
Chipotle er en røkt og tørket chili som fås i velassorterte matbutikker, helsekostbutikker eller spesialbutikker.
Velg tomater av god kvalitet og med mye smak for et ekstra vellykket resultat.