Mexicansk burger

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En superdigg burger med hot meksikansk salsa, sammen med avokado og koriander blir dette en perfekt koserett.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Tomatsalsa:

  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 ss olivenolje
  • 3 dl meksikansk salsa eller tacosaus
  • 12 stk. cherrytomat
  • 1 ss finhakket frisk koriander

Tilbehør:

  • 4 skiver hvitost
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 8 blader hjertesalat
  • 1 stk. avokado
  • 4 stilker frisk koriander

Slik gjør du

  1. Fres løk i olivenolje til den har blitt blank, tilsett meksikansk salsa eller tacosaus og kok opp. Ha i halve cherrytomater og koriander.
  2. Ha kjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
  3. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.
  4. Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til det igjen pipler ut klar kjøttsaft og burgeren er gjennomstekt. Skru ned varmen og legg en osteskive på hver hamburger. Legg et lokk på stekepannen til osten har smeltet.
  5. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll brødene med salat, burger, meksikansksalsa og avokado i båter.

Server gjerne burgeren sammen med pommes frites eller hjemmelaget potetchips.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.