Margbein av reinsdyr med persillesalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Disse grillede margbena er utrolig gode på smak. Servert med en god salat laget på persille og løk har du en god forrett. 

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. margbein av reinsdyr delt i 7-8 cm biter
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Persillesalat:

  • 1 potte frisk kruspersille
  • 2 stk. sjalottløk
  • 3 ss kapers
  • saft og finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts sukker

  • 4 skiver brød , gjerne surdeigsbrød

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 230 °C.
  2. Legg margbein i en ildfast form med snittflaten opp, bruk gjerne litt folie for å få beina til å ligge rett. Ha salt og pepper på margen. Plasser formen midt i ovnen i ca. 10 minutter, til margen begynner å løsne fra beinet.
  3. Grovhakk persille og skjær sjalottløk i tynne skiver. Bland sammen grovhakket persille, løk, kapers, skall og saft fra en sitron, olivenolje, salt og pepper. Sett til side.
  4. Ta margbeina ut av ovnen og server dem glovarme med persillesalat og ristet brød.
Det er viktig at du får delt margbein hos din slakter, eller kjøper de ferdig delte. Det er både vanskelig og farlig å dele de selv.