Mandelfristelser
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Her er fristelser som passer enten det er jul, sommer eller en regntung høstdag. Du kan gjerne doble oppskriften og legge overflødige kaker i fryseren - og ta dem opp igjen når anledningen byr seg.
Ingredienser
porsjoner
-
150 g smør -
120 g skåldede mandler -
100 g hvetemel -
150 g melis -
5 stk. eggehvite
Slik gjør du
- Smelt smør og kok det til det får en gyllen farge. Sil smøret.
- Skåld mandler, og tørk dem godt. Kjør mandlene i en foodprosessor til et fint mel. Ha det over i en bolle sammen med hvetemel og melis. Bland godt.
- Visp eggehviter lett sammen til det danner seg små bobler på overflaten. Hell eggehviter og smør over den tørre blandingen og vend det forsiktig sammen.
- Hell røren i små smurte former og stek kakene på 180 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl kakene.
Dryss gjerne over melis ved servering.