Mac and cheese

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mac and cheese er den ultimate koseretten, og elsket av både store og små. Kan serveres som den er, som tilbehør til stekt kjøtt, eller bare med en frisk salat ved siden av.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g makaroni , gjerne stor type
  • 120 g smør eller margarin
  • 80 g hvetemel
  • 1,2 l melk
  • 250 g revet ost
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og tilsett litt olje så den ikke kleber.  
  2. Smelt smør og rør inn mel. Visp inn melk og kok opp. La sausen småkoke i noen minutter. 
  3. Rør inn 2/3 av osten i omganger og rør godt mellom hver gang. Smak til med sennep, salt, pepper, sitron og kajennepepper.  
  4. Vend inn makaroni og hell alt i en liten ildfast form. Dryss over resten av osten.  
  5. Plasser formen midt i ovnen på 225 °og stek i ca. 10 minutter, eller til formen er gjennomvarm og gyllen. 

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte melk, ost og smør med plantebaserte alternativer. Du kan også toppe formen med en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.