Mac and cheese med hummer
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lyst på skikkelig digg comfort food? Prøv mac and cheese med hummer neste gang du vil kose deg litt ekstra!
Ingredienser
2 porsjoner
-
200 g makaroni -
60 g smør -
40 g hvetemel -
6 dl melk -
140 g revet parmesan -
2 ss grov sennep -
0,5 ts kajennepepper -
100 g hummer , kjøtt fra klør -
1 ss sitronsaft
Slik gjør du
- Kok makaroni etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og tilsett litt olje så den ikke kleber.
- Smelt smør og rør inn mel. Visp inn melk og kok opp. La sausen småkoke i noen minutter.
- Rør inn 2/3 av parmesanen i omganger og rør godt mellom hver gang. Smak til med grov sennep, salt og kajennepepper.
- Vend inn hummerkjøtt og makaroni og smak til med sitronsaft, salt, pepper og kajennepepper.
- Hell alt i en liten ildfast form og dryss over resten av parmesanen.
- Plasser formen midt i ovnen på 225 °C og stek i ca. 10 minutter, eller til formen er gjennomvarm og gyllen.