Mac and cheese med hummer

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lyst på skikkelig digg comfort food? Prøv mac and cheese med hummer neste gang du vil kose deg litt ekstra!

Ingredienser

2  porsjoner
  • 200 g makaroni
  • 60 g smør
  • 40 g hvetemel
  • 6 dl melk
  • 140 g revet parmesan
  • 2 ss grov sennep
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 100 g hummer , kjøtt fra klør
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og tilsett litt olje så den ikke kleber.  
  2. Smelt smør og rør inn mel. Visp inn melk og kok opp. La sausen småkoke i noen minutter. 
  3. Rør inn 2/3 av parmesanen i omganger og rør godt mellom hver gang. Smak til med grov sennep, salt og kajennepepper.  
  4. Vend inn hummerkjøtt og makaroni og smak til med sitronsaft, salt, pepper og kajennepepper. 
  5. Hell alt i en liten ildfast form og dryss over resten av parmesanen.  
  6. Plasser formen midt i ovnen på 225 °og stek i ca. 10 minutter, eller til formen er gjennomvarm og gyllen. 

Server med en god Champagne, gjerne vintage blanc de noir eller pinot noir.