Lunt smørbrød med reinsdyr og pære

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med rester av reinsdyrstek og litt edelost har du utgangspunktet til en spennende, liten kveldsrett. Sammen med pære og pinjekjerner er dette en kombinasjon av smaker som vil sjarmere de aller fleste.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. polarbrød eller pitabrød
  • 1 ss smør
  • 150 g ferdig stekt reinsdyrstek eller rester av annet reinkjøtt
  • 2 stk. pære
  • 0,5 stk. rødløk
  • 150 g blåmuggost
  • 3 ss ristede pinjekjerner
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.

2. Ha smør på brødene og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.

Vi har brukt grove polarbrød til smørbrødene, men de kan også lages på pitabrød eller på små , ferdige pizzabunner.

3. Skjær kjøttet i tynne skiver og fordel det på brødet.

4. Skjær pære og rødløk i skiver og fordel over kjøttet.

5. Smuldre ost med fingrene eller skjær den i biter og legg på toppen.

6. Dryss over ristede pinjekjerner.

7. Sett stekebrettet midt i stekeovnen i 5-7 minutter, eller til osten har smeltet og brødene har fått farge.  Ha på litt kvernet pepper. Server med en gang.