Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lunt smørbrød med reinsdyr og pære - alternativ 1

Lunt smørbrød med reinsdyr og pære

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. polarbrød eller pitabrød
  • 1 ss smør
  • 150 g ferdig stekt reinsdyrstek eller rester av annet reinkjøtt
  • 2 stk. pære
  • 0,5 stk. rødløk
  • 150 g blåmuggost
  • 3 ss ristede pinjekjerner
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 14643 kcal
Fett 1323 g
Protein 651 g
Karbohydrater 30 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med rester av reinsdyrstek og litt edelost har du utgangspunktet til en spennende, liten kveldsrett. Sammen med pære og pinjekjerner er dette en kombinasjon av smaker som vil sjarmere de aller fleste.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. polarbrød eller pitabrød
  • 1 ss smør
  • 150 g ferdig stekt reinsdyrstek eller rester av annet reinkjøtt
  • 2 stk. pære
  • 0,5 stk. rødløk
  • 150 g blåmuggost
  • 3 ss ristede pinjekjerner
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 14643 kcal
Fett 1323 g
Protein 651 g
Karbohydrater 30 g

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.

2. Ha smør på brødene og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.

Vi har brukt grove polarbrød til smørbrødene, men de kan også lages på pitabrød eller på små , ferdige pizzabunner.

3. Skjær kjøttet i tynne skiver og fordel det på brødet.

4. Skjær pære og rødløk i skiver og fordel over kjøttet.

5. Smuldre ost med fingrene eller skjær den i biter og legg på toppen.

6. Dryss over ristede pinjekjerner.

7. Sett stekebrettet midt i stekeovnen i 5-7 minutter, eller til osten har smeltet og brødene har fått farge.  Ha på litt kvernet pepper. Server med en gang.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 14.12.2024 01:29:41