Lemonade

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Finnes det noe bedre enn iskald, frisk, hjemmelaget lemonade på en varm sommerdag? Lag en stor porsjon sitronlemonade, så kan du alltid by på verdens beste forfriskning.

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 1.2 l konsentrert lemonade

  • 0,5 l sukker
  • 0,5 l vann
  • 8 stk. sitron , gjerne økologisk

Slik gjør du

  1. Bland sukker og vann i en kjele og kok opp. Rør godt, slik at sukkeret løser seg. Avkjøl til romtemperatur.
  2. Press saften av sitronene og sil den gjennom en fin sil.
  3. Bland sukkerlake og sitronsaft og avkjøl helt.

Oppbevar lemonaden i kjøleskapet, og bland den omtrent 50/50 med kaldt vann -hvor sterk du vil ha den er opp til deg. Server med isbiter og sitronskiver, og gjerne griske urter som mynte, sitronverbena, koriander eller sitronmelisse.