Lemonade
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Finnes det noe bedre enn iskald, frisk, hjemmelaget lemonade på en varm sommerdag? Lag en stor porsjon sitronlemonade, så kan du alltid by på verdens beste forfriskning.
Ingredienser
porsjoner
1 porsjon gir ca 1.2 l konsentrert lemonade
-
0,5 l sukker -
0,5 l vann -
8 stk. sitron , gjerne økologisk
Slik gjør du
- Bland sukker og vann i en kjele og kok opp. Rør godt, slik at sukkeret løser seg. Avkjøl til romtemperatur.
- Press saften av sitronene og sil den gjennom en fin sil.
- Bland sukkerlake og sitronsaft og avkjøl helt.
Oppbevar lemonaden i kjøleskapet, og bland den omtrent 50/50 med kaldt vann -hvor sterk du vil ha den er opp til deg. Server med isbiter og sitronskiver, og gjerne griske urter som mynte, sitronverbena, koriander eller sitronmelisse.