Lemon bars

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Den amerikanske klassikeren lemon bar - mørdeigbunn med fløyelsmyk sitrontopping - er så fantastisk god og frisk, og passer like godt til en kopp kaffe som til dessert. Vår variant er laget med hele sitronen, noe som gir kaken en liten bitter snert.

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 120 g mykt smør
  • 1 ts vaniljesukker

Sitronfyll

  • 2 stk. sitron
  • 200 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 2 ss maisenna
  • 50 g smør

Slik gjør du

Bruk en kniv og løsne kaken langs formen. Løft den forsiktig ut ved hjelp av bakepapiret. Del kaken i jevnstore biter. Dryss gjerne litt melis over før du serverer. Kaken holder seg fint i en tett boks i romtemperatur i 3-4 dager.

bar