Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lemonbars

Lemon bars

Ingredienser

1  porsjoner

Gir 8-10 porsjoner.

En kake er nok til 8-10 porsjoner.

  • 150 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 120 g mykt smør
  • 1 ts vaniljesukker

Sitronfyll

  • 2 stk. sitron
  • 200 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 2 ss maisenna
  • 50 g smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3177 kcal
Fett 167 g
Protein 54 g
Karbohydrater 351 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Den amerikanske klassikeren lemon bar - mørdeigbunn med fløyelsmyk sitrontopping - er så fantastisk god og frisk, og passer like godt til en kopp kaffe som til dessert. Vår variant er laget med hele sitronen, noe som gir kaken en liten bitter snert.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir 8-10 porsjoner.

En kake er nok til 8-10 porsjoner.

  • 150 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 120 g mykt smør
  • 1 ts vaniljesukker

Sitronfyll

  • 2 stk. sitron
  • 200 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 2 ss maisenna
  • 50 g smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3177 kcal
Fett 167 g
Protein 54 g
Karbohydrater 351 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk en kniv og løsne kaken langs formen. Løft den forsiktig ut ved hjelp av bakepapiret. Del kaken i jevnstore biter. Dryss gjerne litt melis over før du serverer. Kaken holder seg fint i en tett boks i romtemperatur i 3-4 dager.

Sitroner varierer veldig i syrlighet og saftighet. Også tykkelsen på skallet varierer, og om du har sitroner med tykk, hvit hinne vil det gjøre kaken veldig besk. Da er det bedre å rive skallet fint og presse saften av begge sitronene framfor å bruke en hel sitron. 

Lemonbars

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 15.12.2024 05:57:57