Lefserull med fenalår

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lefserull er alltid populært, og kan varieres i det uendelige med det du har for hånden. Her har vi brukt fenalår og kremost, og drysset i litt hakkede pistasjnøtter som gir deilig krunsj.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lefse
  • 125 g kremost naturell eller med urter
  • 2 stk. vårløk
  • 1 ss hakkede pistasjnøtter
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 12 skiver fenalår

Slik gjør du

  1. Smør lefsene med kremost. Pass på at du får et tynt lag med ost helt ut til kanten - det vil fungere som "lim". Legg på skiver av fenalår. Dryss over hakket vårløk og hakkede pistasjenøtter, og kvern over litt pepper. 
  2. Rull sammen lefsene og legg dem med skjøten ned. Skjær lefsene i passe store biter og server. 

Er det en stund til du skal servere lefserullene, så legg rullene på et fat før du skjærer dem i biter og oppbevar dem i kjøleskapet. Skjær dem i biter rett før servering.

Lefserullene kan varieres på mange måter, og det er ikke mye som skal til for å sette smak og særpreg på de ulike rullene. Fenalår kan byttes ut med spekeskinke eller annen spekemat, lammerull eller røkt skinke. Kremosten kan erstattes av snøfrisk eller litt rømme, og vårløk av finhakket rødløk eller purre. Har du litt ruccola eller friske urter er det alltid godt i lefserullene, og det er aldri feil med litt søtt - for eksempel litt flytende honning eller syltetøy. Her er alt lov, og det aller meste godt!