Lasagne med kyllingkjøttdeig

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kyllingkjøttdeig kan brukes på samme måte som tradisjonell kjøttdeig, som her i denne lasagnen. Server med salat og eventuelt brød.

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. lasagneplater
  • 2 dl hvitost

Kjøttsaus:

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • ca. 1 dl vann
  • 0,5 stk. hønsebuljongterning
  • 1 ts tørket oregano
  • evt. 1 ts sukker

Ostesaus:

  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 8 dl melk
  • 6 ss revet parmesan eller annen ost
  • ca. 0,75 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 krm revet muskatnøtt

Slik gjør du

  1. Stek kyllingkjøttdeig i varm stekepanne, gjerne i et par omganger, og sett til side.
  2. Finhakk løk og fres den i litt olje til den blir blank. Hell over hermetiske tomater og vann. Smuldre buljongen over sausen og rør den inn.
  3. Tilsett den stekte kyllingkjøttdeigen og kok opp. Smak til med oregano, salt, pepper og eventuelt litt sukker.
  4. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel til ostesausen. Spe med melk og rør godt etter hvert, for å få en fin og klumpfri saus. Smak til sausen med ost, salt, pepper og eventuelt revet muskatnøtt.
  5. Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en smurt, ildfast form. Dryss over revet ost til slutt.
  6. Sett formen i stekeovnen ved 200 °C i 35-40 minutter eller til pastaplatene er møre (kjenn etter med en kniv).
Server kyllinglasagne med fargerik salat og gjerne brød ved siden av.