Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Langpannepizza

Ingredienser

porsjoner

Fyll

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 smør til steking
  • 1 stk. hakket løk
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g hakkede hermetiske tomater
  • ca. 1 dl vann , eventuelt kraft
  • 2 ts tørket oregano , eventuelt tørket eller frisk basilikum
  • ca. 2 ts sukker

Pizzadeig:

  • 7 dl hvetemel
  • 0,5 pk fersk gjær
  • ca. 3 dl vann (ca. 20 °C)
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt

Topping:

  • 300 g revet hvitost
  • 1 stk. rød paprika , i terninger
  • 1 ts tørket oregano
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 844 kcal
Fett 36 g
Protein 54 g
Karbohydrater 68 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en langpannepizza laget på ekte 80-talls vis. Lørdagen ble liksom aldri den samme uten pizza med kjøttfyll, ost og paprika. Tro det eller ei, den er like populær som familiekos den dag i dag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Fyll

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 smør til steking
  • 1 stk. hakket løk
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g hakkede hermetiske tomater
  • ca. 1 dl vann , eventuelt kraft
  • 2 ts tørket oregano , eventuelt tørket eller frisk basilikum
  • ca. 2 ts sukker

Pizzadeig:

  • 7 dl hvetemel
  • 0,5 pk fersk gjær
  • ca. 3 dl vann (ca. 20 °C)
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt

Topping:

  • 300 g revet hvitost
  • 1 stk. rød paprika , i terninger
  • 1 ts tørket oregano
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 844 kcal
Fett 36 g
Protein 54 g
Karbohydrater 68 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Langpannepizza trinnbilder
Langpannepizza trinnbilder
Langpannepizza trinnbilder
Langpannepizza trinnbilder
Langpannepizza trinnbilder

Pynt med frisk oregano, og topp eventuelt med litt chiliolje for ekstra smak.  Server gjerne en frisk salat med en god rømmedressing som tilbehør til pizzaen. 

Langpannepizza

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB13 05.12.2025 07:25:46