Hopp til hovedinnhold
matprat logo
LAMMEKOTELETTER MED SOPPSTUING

Lammekoteletter med soppstuing

Ingredienser

porsjoner

Soppstuing:

  • 500 g fersk skogsopp eller sjampinjong
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss hakket frisk timian eller andre urter, som rosmarin eller persille
  • 1,5 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1139 kcal
Fett 93 g
Protein 70 g
Karbohydrater 5 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lam og sopp hører til blant høstens beste smaker fra naturens spiskammer. Lammekoteletter er raske å steke og smaker nydelig sammen med en soppstuing av vill eller «tam» sopp, urter og fløte. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Soppstuing:

  • 500 g fersk skogsopp eller sjampinjong
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss hakket frisk timian eller andre urter, som rosmarin eller persille
  • 1,5 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1139 kcal
Fett 93 g
Protein 70 g
Karbohydrater 5 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server saftige lammekoteletter med soppstuing. Kokt potet og ripsgelé  smaker også godt til.

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14223, server:MP-PRD-WEB11 14.05.2025 23:38:54