Lam i pita

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Strimler av lammekjøtt krydret med en spennende krydderblanding smaker godt i varme pitabrød. En fin måte å bruke opp restene av lammesteken! Enkelt, raskt og veldig, veldig godt.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g benfritt lammekjøtt
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts hvitløkssalt
  • 1 ts frisk oregano
  • 1 ts frisk koriander
  • 1 ts karve
  • 1 ss hvetemel
  • 4 stk. pitabrød
  • 1 stk. hjertesalat eller annen salat
  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. vårløk

Slik gjør du

  1. Knus oregano, koriander og karve i en morter eller plastpose. Tilsett resten av krydderet og hvetemelet og bland godt.
  2. Skjær kjøttet i tynne strimler og vend dem i krydderblandingen. Varm olje eller margarin i en stekepanne og stek kjøttet ved sterk varme.
  3. Varm pitabrød som beskrevet på pakken. Fyll pitabrødene med det stekte kjøttet sammen med salat, tomat, løk og vårløk.
Hjemmelaget tzatziki smaker nydelig til.