Lam i pita
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Strimler av lammekjøtt krydret med en spennende krydderblanding smaker godt i varme pitabrød. En fin måte å bruke opp restene av lammesteken! Enkelt, raskt og veldig, veldig godt.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g benfritt lammekjøtt -
1 ts paprikapulver -
1 ts hvitløkssalt -
1 ts frisk oregano -
1 ts frisk koriander -
1 ts karve -
1 ss hvetemel -
4 stk. pitabrød -
1 stk. hjertesalat eller annen salat -
2 stk. tomat -
0,5 stk. rødløk -
1 stk. vårløk
Slik gjør du
- Knus oregano, koriander og karve i en morter eller plastpose. Tilsett resten av krydderet og hvetemelet og bland godt.
- Skjær kjøttet i tynne strimler og vend dem i krydderblandingen. Varm olje eller margarin i en stekepanne og stek kjøttet ved sterk varme.
- Varm pitabrød som beskrevet på pakken. Fyll pitabrødene med det stekte kjøttet sammen med salat, tomat, løk og vårløk.
Hjemmelaget tzatziki smaker nydelig til.