Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flatbiff av lam med stekt hjertesalat

Lam med stekt hjertesalat

Ingredienser

porsjoner

Rømmedressing:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts tørket dill

Stekt hjertesalat:

  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. hjertesalat delt i to på langs
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 475 kcal
Fett 30 g
Protein 46 g
Karbohydrater 4 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norsk lam er en av verdens beste råvarer. Lam flatbiff servert med frisk dressing og stekt hjertesalat med chili og hvitløk, det er skikkelig kosemat på høyt nivå.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Rømmedressing:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts tørket dill

Stekt hjertesalat:

  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. hjertesalat delt i to på langs
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 475 kcal
Fett 30 g
Protein 46 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tips: For best resultat, ta kjøttet ut i romtemperatur rundt 30 minutter før steking.

Steking av hjertesalat går veldig fort, faktisk bare et par minutter. Vent med å gjøre dette til både kjøttet og dressingen er helt klart.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB11 05.12.2025 05:35:49