Laksesalat på rugbrød

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du en liten rest av laks eller ørret etter middagen som du ikke har hjerte til å kaste? Lag en deilig salat og server på rugbrød. Eller bruk den som fyll i et saftig sandwich til lunsj neste dag.

Ingredienser

porsjoner
  • ca 200 g kald kokt laks
  • 0,25 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss majones
  • 1 ss crème fraîche orginal, 35 % rømme eller gresk yoghurt
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 kvister frisk dill
  • 4 skiver grovt rugbrød

Slik gjør du

  1. Mos den kokte laksen grovt med gaffel.
  2. Finhakk agurk og løk og bland alt. Smak til med kajenne, salt, pepper og sitronsaft.
  3. Rist rugbrødskivene og del dem i to på skrå. Topp med lakseblandingen og pynt med dill og litt majones.

Her er alle mengder omtrentlige, og du kan godt sjonglere ingrediensene med det du har for hånden. Du kan også bruke kald, hvit fisk som for eksempel kveite eller torsk, eller varmrøkt laks eller ørret.