Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hønsesuppe som i Provence

Kyllingsuppe som i Provence

Ingredienser

porsjoner
  • kjøtt av 1 stk. kokt kylling (800 g)
  • 1,5 l kyllingkraft
  • 1 boks hermetiske tomater
  • skallet fra 0,5 stk. appelsin
  • 4 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. fennikel
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 ss hakket frisk basilikum

salt og nykvernet pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 504 kcal
Fett 21 g
Protein 52 g
Karbohydrater 22 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne suppen lages av kokt kylling og smakfulle grønnsaker. Den smaker nydelig!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • kjøtt av 1 stk. kokt kylling (800 g)
  • 1,5 l kyllingkraft
  • 1 boks hermetiske tomater
  • skallet fra 0,5 stk. appelsin
  • 4 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. fennikel
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 ss hakket frisk basilikum

salt og nykvernet pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 504 kcal
Fett 21 g
Protein 52 g
Karbohydrater 22 g

Slik gjør du

  1. Rens kyllingen for skinn og bein. Skjær kjøttet i biter.
  2. Kok opp kraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall. 
  3. Skjær grønnsakene i små terninger og hakk hvitløken. Fres alle grønnsakene lett i litt olje og ha dem i suppen. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper. Ha i kyllingkjøttet.

Server suppen rykende varm med ferskt brød til.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB11 15.12.2024 10:48:10