Kyllingsuppe som i Provence

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne suppen lages av kokt kylling og smakfulle grønnsaker. Den smaker nydelig!

Ingredienser

porsjoner
  • kjøtt av 1 stk. kokt kylling (800 g)
  • 1,5 l kyllingkraft
  • 1 boks hermetiske tomater
  • skallet fra 0,5 stk. appelsin
  • 4 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. fennikel
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 ss hakket frisk basilikum

salt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Rens kyllingen for skinn og bein. Skjær kjøttet i biter.
  2. Kok opp kraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall. 
  3. Skjær grønnsakene i små terninger og hakk hvitløken. Fres alle grønnsakene lett i litt olje og ha dem i suppen. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper. Ha i kyllingkjøttet.

Server suppen rykende varm med ferskt brød til.