Kyllingleverpostei
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En fløyelsmyk og nydelig postei som egner seg like godt på en raus blings som til små appetittvekkende munnfuller før festen. Friske fiken og mandler gir deilig sødme og ekstra krønsj.
Ingredienser
8 porsjoner
-
500 g kyllinglever -
2 ss hakket sjalottløk -
1 ss smør -
0,5 ts tørket merian -
0,5 ts tørket timian -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
0,25 ts kajennepepper -
2 ss konjakk eller akevitt -
3 ss crème fraîche orginal, 35 % -
100 g mykt smør
Slik gjør du
- Stek kyllinglever og hakket løk i smør. Krydre med merian, timian, salt, litt pepper og litt kajennepepper. Hell på konjakk og tenn på. Avkjøl helt.
- Ha leverblandingen over i en hurtigmikser og tilsett mykt smør og crème fraîche. smak til med mer krydder om nødvendig.
- Fyll posteien i små formen og sett kaldt til den har stivnet.
Posteien også fin å bruke som en liten gave til den som har alt. For å forlenge holdbarheten kan du forsegle den med aspic - da holder den seg en uke i kjøleskapet.