Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv å legge dette smakfulle kryddersmøret under skinnet på kyllinglårene før steking. Server med potetmos, aspargesbønner og tomat.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 8 skiver bacon

Pepperrot- og gressløksmør:

  • 50 g mykt smør
  • 1 ss pepperrot på tube
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene til smøret godt sammen og sett det til side.
  2. Løsne skinnet på lårene med fingrene og fordel smøret raust under skinnet. Pakk hvert lår inn i to skiver bacon og legg dem i en ildfast form eller langpanne.
  3. Sett formen midt i ovnen og stek lårene ved 180 ºC i ca. 50 minutter eller til stykkene er gjennomstekt og har en sprø, gyllen skorpe.

Server gjerne kyllinglårene med grov potetmos, aspargesbønner og skivede tomater. Bruk kraften som danner seg som saus.