Kyllinglår fylt med kremost og soltørkede tomater

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Kyllinglår fylt med ost, soltørkede tomater og basilikum blir både saftig og godt. Server med sitron- og basilikumcouscous.

Ingredienser

  • 4 stk kyllinglår naturell
  • 100 g kremost med hvitløk og/eller urter
  • 5 stk soltørkede tomater , grovhakket
  • 10 blad frisk basilikum , hakket
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Sitron- og basilikumcouscous:

  • 212 dl couscous
  • saft og skall av 12 stk sitron
  • 12 potte frisk basilikum
  • ca. 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Skjær en lomme i hvert kyllinglår med en skarp kniv. Prøv å lage lommen stor, men åpningen så liten som mulig.
  2. Bland sammen kremost, soltørkede tomater og hakket basilikum. Fordel osteblandingen i kyllinglommene, og lukk åpningen med en tannstikker. Gni lårene inn med salt og pepper, og drypp på litt olivenolje.
  3.  Legg kyllinglårene på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem i stekeovn på 180 °C i ca. 40 minutter.
  4. Kok couscous etter anvisning på pakken. Bland inn sitronsaft og -skall og hakket basilikum og bland lett med en gaffel. Smak til med olivenolje, salt og pepper.

Server de fylte kyllinglårene med sitron og basilikum-couscous og gjerne en vinaigrette (olje-/eddikdressing).

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.