Kyllinggryte med hvite bønner

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne retten tar litt tid å forberede og skal stå og småkoke en stund, men er vel verd å vente på! Mens den putrer seg ferdig får du tid til å gjøre andre ting.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1000 g)
  • 200 g hvite bønner (tørre)
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 0,5 dl stenfrie sorte oliven
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts spisskummenfrø

Slik gjør du

1. Legg hvite bønner i bløt natten over. 

2. Skyll av bløtevannet på bønnene og kok dem opp i nytt vann i ca. 1 time. Sil vekk vannet.

3. Skjær løk i båter og finhakk hvitløk.

4. Del kylling i stykker og brun stykkene på alle sider i litt smør. Surr løk og hvitløk i en gryte med smør og hell over hermetiske tomater, chilipulver, spisskummen, oliven, salt og pepper. Tilsett bønnene og legg de stekte kyllingstykkene over. La gryten trekke i ca. 35 minutter. Spe med mer vann/kraft/buljong hvis det virker for tørt.

Server gryten med ris.