Kyllinggryte med hvite bønner
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne retten tar litt tid å forberede og skal stå og småkoke en stund, men er vel verd å vente på! Mens den putrer seg ferdig får du tid til å gjøre andre ting.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. kylling (ca. 1000 g) -
200 g hvite bønner (tørre) -
1 stk. løk -
2 båter hvitløk -
1 boks hermetiske tomater -
0,5 dl stenfrie sorte oliven -
1 ts tørket timian -
1 stk. laurbærblad -
0,5 ts chilipulver -
0,5 ts spisskummenfrø
Slik gjør du
1. Legg hvite bønner i bløt natten over.
2. Skyll av bløtevannet på bønnene og kok dem opp i nytt vann i ca. 1 time. Sil vekk vannet.
3. Skjær løk i båter og finhakk hvitløk.
4. Del kylling i stykker og brun stykkene på alle sider i litt smør. Surr løk og hvitløk i en gryte med smør og hell over hermetiske tomater, chilipulver, spisskummen, oliven, salt og pepper. Tilsett bønnene og legg de stekte kyllingstykkene over. La gryten trekke i ca. 35 minutter. Spe med mer vann/kraft/buljong hvis det virker for tørt.
Server gryten med ris.