Kyllingfilet med lun helkornsalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Vil du ha en variasjon til poteter og ris bør du prøve denne lune helkornsalaten av spelt som vi serverer ved siden av kyllingfilet.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 2 ss margarin til steking

Lun helkornsalat:

  • 150 g hel spelt
  • 1 stk. kyllingbuljongterning
  • 1 stk. radicchio rosso
  • 1 stk. vårløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss revet parmesan

Slik gjør du

  1. Kok opp 1 liter vann med buljongterningen og kok spelten i ca. 30 minutter eller til den er mør.
  2. Imens spelten koker kan du steke kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter. Ha på salt og pepper og la fileten hvile til salaten er ferdig.
  3. Sil fra kokevannet på spelten og hell de kokte kornene tilbake i kjelen. Bland strimlet radicchio rosso og vårløk inn i spelten sammen med sitronsaft og olivenolje. Fres til salaten akkurat faller sammen. Smak til med salt og pepper.
For å korte ned koketiden på spelten er det en fordel å bløtlegge kornene på forhånd.