Kyllingfilet med eple og bacon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kyllingfilet er en middagsfavoritt for mange. Her har vi gitt den selskap av syrlig eple, sennep og bacon, en artig vri med spennende smak.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 ss sennep
  • 1 stk. eple
  • 1 stk. løk
  • 1 ss brunt sukker
  • 4 skiver bacon
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Bland olje, hvitløk, sennep og pepper til en marinade. Legg kyllingfiletene i en plastpose og hell marinaden over. La det stå et par timer.
  2. Del eple og løk i tynne båter. Fordel dem i bunnen av en ildfast form og drypp over litt olivenolje.
  3. Pakk hver kyllingfilet i bacon og fest med en tannpirker. Legg filetene i formen. Pensle med resten av marinaden. Dryss over brunt sukker og krydre med salt og pepper.
  4. Sett formen midt i ovnen på 180 °C og stek i ca. 30 minutter til kyllingfiletene er gjennomstekt, baconet er gyllent og sprøtt og eple og løk har fått fin farge.

Server med en grønn salat og ris.