Kylling med sitron og oliven

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det møre og saftige kyllinglåret tåler tøff varmebehandling uten å bli tørt, og egner seg godt til denne enkle italienskinspirerte sitronkyllingen.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kylling overlår
  • 1 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 8 båter hvitløk
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss frisk kruspersille
  • 4 ss kapers
  • 2 dl oliven , gjerne ulike farger

Slik gjør du

  1. Legg kyllingstykkene i en ildfast form eller panne.
  2. Del sitron i biter og legg dem rundt kyllingstykkene. Grovhakk hvitløk og dryss rundt. Hell over olivenolje og krydre med salt og pepper.
  3. Sett formen midt i ovnen på 200 °C i 20-25 minutter. Ta formen ut og fordel oliven og kapers rundt. Sett formen tilbake i ovnen i ytterligere 10 minutter.

Server med godt, ferskt brød til å dyppe i den deilige kraften.

Denne retten kan fint lages med hele kyllinglår som deles i leddet også. Salat, små poteter eller pasta er også godt tilbehør.