Krydret perlegryn med stekt egg
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Perlegryn eller middagsgryn - forkokte, smakfulle gryn med kort koketid - er et godt alternativ til ris og pasta. Her er de spennende krydret og toppet med speilegg.
Ingredienser
porsjoner
-
2 dl perle byggryn , perlespelt eller andre middagsgryn -
2 stk. sjalottløk -
2 båter hvitløk -
revet
1 ss frisk ingefær -
1 ts sennepsfrø -
0,5 ts gurkemeie -
3 ss olivenolje -
0,5 stk. agurk -
saft av
1 stk. lime -
4 stk. egg
Slik gjør du
- Kok grynene etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og avkjøl.
- Skjær sjalottløk i tynne ringer. Varm halvparten av oljen i en liten stekepanne og fres sjalottløk og hvitløk til det begynner å bli gyllent. Ta stekepannen av varmen og rør inn revet ingefær, sennepsfrø og gurkemeie. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
- Skrell vekk det meste av skallet på agurken. Del den i to på langs og skrap ut den myke kjernen med en skje. Kutt den i tynne skiver.
- Bland de kokte grynene med agurkskiver, krydderblanding og limesaft.
- Varm resten av oljen i en stekepanne og stek eggene til de begynner å få brune kanter og hviten har stivnet helt.
- Fordel salaten på tallerkener og topp med stekt egg. Server med en gang.
Denne salaten kan du variere på flere ulike måter, for eksempel med noen cherrytomater delt i to, avokado, frisk spinat og hakket koriander.Salaten smaker også godt sammen med stekt fisk, for eksempel ørret, og kylling.
Vil du gjøre retten vegansk, kan du erstatte stekt egg med andre plantebaserte proteinkilder, som tofu, bønner eller linser.