Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydret gulrotsalat

Krydret marokkansk gulrotsalat

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 kg gulrot
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 stk. grønn chili
  • 1 ts sukker
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 stk. vårløk
  • 4 ss olivenolje pluss ekstra til servering
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 4 ss gresk yoghurt
  • 2 ts korianderfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 207 kcal
Fett 12 g
Protein 5 g
Karbohydrater 17 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gulrot er en av våre vanligste og mest brukte grønnsaker. Gi den selskap av hvitløk og krydder, og får en helt ny smaksopplevelse. Nydelig tilbehør til grillmat, og som en av flere småretter på en buffet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 kg gulrot
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 stk. grønn chili
  • 1 ts sukker
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 stk. vårløk
  • 4 ss olivenolje pluss ekstra til servering
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 4 ss gresk yoghurt
  • 2 ts korianderfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 207 kcal
Fett 12 g
Protein 5 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

  1. Skrell gulrøtter og del dem i omtrent like store biter eller skiver. Ha dem i en kjele og dekk med vann. Kok opp og kok gulrøttene i 4-5 minutter. Hell gulrøttene i et dørslag og la dem renne godt av seg og dampe seg tørre.
  2. Finhakk løk, hvitløk og chili.
  3. Bland sukker, nellik, ingefær, koriander, kanel, paprika og spisskummen i en skål.
  4. Varm olje i en stekepanne og fres løk, hvitløk og chili til det er mykt og gyllent. Tilsett gulrotbiter og finsnittet vårløk og dryss over krydderblandingen. La alt bli gjennomvarmt. Smak til med litt eddik, salt og kvernet pepper. Dryss over hakket koriander.

Server gulrøttene sammen med noen skjeer gresk yoghurt, drypp over litt ekstra olivenolje og dryss med grovknuste korianderfrø. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Meze med grillet lammelår

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 15.12.2024 22:41:07