Krydret marokkansk gulrotsalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gulrot er en av våre vanligste og mest brukte grønnsaker. Gi den selskap av hvitløk og krydder, og får en helt ny smaksopplevelse. Nydelig tilbehør til grillmat, og som en av flere småretter på en buffet.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 kg gulrot
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 stk. grønn chili
  • 1 ts sukker
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 stk. vårløk
  • 4 ss olivenolje pluss ekstra til servering
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 4 ss gresk yoghurt
  • 2 ts korianderfrø

Slik gjør du

  1. Skrell gulrøtter og del dem i omtrent like store biter eller skiver. Ha dem i en kjele og dekk med vann. Kok opp og kok gulrøttene i 4-5 minutter. Hell gulrøttene i et dørslag og la dem renne godt av seg og dampe seg tørre.
  2. Finhakk løk, hvitløk og chili.
  3. Bland sukker, nellik, ingefær, koriander, kanel, paprika og spisskummen i en skål.
  4. Varm olje i en stekepanne og fres løk, hvitløk og chili til det er mykt og gyllent. Tilsett gulrotbiter og finsnittet vårløk og dryss over krydderblandingen. La alt bli gjennomvarmt. Smak til med litt eddik, salt og kvernet pepper. Dryss over hakket koriander.

Server gulrøttene sammen med noen skjeer gresk yoghurt, drypp over litt ekstra olivenolje og dryss med grovknuste korianderfrø.