Krydret couscous
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Couscous er den nordafrikanske utgaven av pasta – bittesmå kuler av semule som sveller i vann og brukes som basis for en rekke retter. Her i en rask og enkel salat med masse smak av krydder og friske urter.
Ingredienser
porsjoner
-
250 g fullkorncouscous -
2 stk. tomat -
0,5 stk. agurk -
2 stk. vårløk -
8 stk. tørket aprikos -
50 g cashewnøtter -
0,5 potte frisk basilikum -
0,5 bunt frisk kruspersille
Dressing:
-
saften av
1 stk. sitron -
1 ss sukker -
0,5 ts malt spisskummen -
0,5 ts malt koriander -
0,5 ts kajennepepper -
0,25 ts kvernet pepper -
0,5 dl olivenolje
Slik gjør du
- Kok couscous etter anvisning på pakken. Hell den over på et fat og avkjøl. Bruk en gaffel til å gjøre couscousen luftig.
- Del tomat og agurk og fjern den myke kjernen. Del i mindre biter. Finsnitt vårløk og grovhakk aprikos, cashewnøtter persille og basilikum.
- Visp sammen ingrediensene til dressingen. bland alt og vend inn dressingen. Smak til med salt og pepper. Pynt med friske urter og server.
Couscousen smaker nydelig til all slags grillet mat, eller som en av flere retter på en buffet. Den kan også brukes som en basis om du vil blande inn grillede grønnsaker eller biter av kylling eller annet kjøtt.